Μόλις 100 ευρώ το μήνα η επιχορήγηση των γιατρών των Κ.Υ από τον Δήμο Πάργας

Πριν κάτσει η σκόνη της είδησης ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας καταψήφισε την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για την αύξηση της επιχορήγησης των γιατρών στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου, εκείνη προσπάθησε να περισώσει ότι προλάβει από τον αρνητικό αντίκτυπο.

Έσπευσε λοιπόν με ανακοίνωση της να πληροφορήσει τους δημότες ότι συνεχίζει να επιδοτεί τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας, βάζοντας και λίγη “σάλτσα” παραπάνω …

Η Δημοτική Αρχή έχοντας αποκτήσει πλέον εμπειρία στην παραπληροφόρηση, ισχυρίζεται ότι η επιδότηση των γιατρών των κέντρων υγείας ξεκίνησε επί θητείας της, το 2020, ενώ ξέχασε να αναφέρει το ποσό που εκείνη ψήφισε στον προϋπολογισμό εκείνου του έτους.

Ενημερώνουμε με στοιχεία τους δημότες, ότι η επιχορήγηση σε γιατρούς εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου Πάργας το 2017, όταν ο Δήμος κάλυψε για πρώτη φορά τα έξοδα διαμονής γιατρού για το Κέντρο Υγείας Καναλακίου. Είναι όμως λογικό ο Δήμαρχος να το έχει ξεχάσει γιατί τότε βρίσκονταν στην θέση της αντιπολίτευσης.

Το 2020 η Δημοτική αρχή σταμάτησε την επιχορήγηση των ιατρών στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου και ενέταξε στον προϋπολογισμό την επιχορήγηση των γιατρών μόνο του Κέντρου Υγείας Πάργας με ύψος 12 χιλιάδες ευρώ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον διαχωρισμό των δύο κέντρων υγείας η Δημοτική Αρχή από το 2021 ξεκίνησε να επιχορηγεί τους γιατρούς και των δύο μειώνοντας όμως δραματικά στον προϋπολογισμό το ύψος της επιχορήγησης.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ

2020

0,00 €

12.000,00 €

2021

4.000,00 €

4.000,00 €

2022

7.000,00 €

2023

6.000,00 €

2024

7.000,00 €

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2021 το ύψος της επιχορήγησης ανά γιατρό ανέρχεται μόλις στα 100 €. Ποσό πενιχρό για τα έξοδα ενοικίου των γιατρών που έρχονται να εργαστούν στα κέντρα υγείας της περιοχής μας.

Με αυτά τα ψίχουλα ο Δήμαρχος Πάργας επιδιώκει να ξεγελάσει με βαρύγδουπες ανακοινώσεις τους δημότες, ότι δίνει επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς να έρθουν και να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που οι άνθρωποι αυτοί γυρίζουν την πλάτη στον τόπο μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Κέντρο Υγείας Πάργας λειτουργεί ακόμα μονά – ζυγά …

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο που η Δημοτικής Αρχή ΔΕΝ ψήφισε την πρόταση της παράταξης “Βήμα στο αύριο” για αύξηση της επιχορήγησης των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο Δήμο Πάργας.

Για την παράταξη Βήμα στο αύριο

Αχιλλέας Γκούμας

Δημήτρης Γκίνης

Αδάμ Καούρης

Γεωργία Κυριάκη

Ιωάννης Κωνσταντάς

Φώτης Νάκιας

Θωμάς Πανούσης

Array
followfollow

Σχετικά άρθρα